Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Sabtu, 5 Disember 2009

Ayam maSak Lomak cili padi bermaman

Ini dia ayam masak lomak cili padi bermaman..sedapnya hingga boleh menjilat siku..Sayur maman ini boleh dibuat jeruk..memang sedap..kechoor air liur ..nak pula untuk ibu mengandung yang mengidam sayur maman ini..dengan aura rasa yang pahit pahit masam menyengat..

Ada yang menyatakan kesusahan untuk mendapatkan sayur maman ini..cuba cuba lah tinjau dekat pasar tani ditempat anda..Biasa terdapat jika ada yang membuat projek tanam semula atau pun membuka tanah baru..selepas kayu @ reba diperun tabur sahaja benih maman..pasti elok tumbuh menjadi..



** Kawan kalu makan nasik ada jeruk maman ni..tak payoh berlauk pun tak apa..

22 Merujuk kepada perkara diatas :

hai 5 Disember 2009 9:37 PG  

emmm...koi suka rendang maman!!

abu muaz 5 Disember 2009 10:23 PG  

tuan, bagi resepinya ..... nak cuba makan musim tengkujuh dengan ikan jeruk. best ni

YASSIN 5 Disember 2009 10:50 PG  

Jeruk mamam nei dpt ikan tawar (ikan sungai pahang ) dibakor, campo ngan mamam jeruk picit lada kecik 3-4 ulas mmg tertarik menarik mmg the boom nasi panas berkenjut gitu.peh..

Aida Ali 5 Disember 2009 10:55 PG  

Bibik koi dulu gi buangnya maman jeruk ni, dia kata dah busuk. Nasiblah

Finaz 5 Disember 2009 12:36 PTG  

wah... nampak mcm sedap sgt... laparnya.. Aok, pahit tak sayur tuh?

p/s: aok, saper nyanyi lagu kat blog aok nih? sedap ek..

DDrfauziah 5 Disember 2009 12:48 PTG  

Hi, aslmkm.
Slm perkenalan la kiranya.
Kak G balas ziarah Echam td, & nampak ur komen .. 'curious' pasal guna ID = relevan tu, so Kak G lawati la.
Jeruk maman 'best' kan?

um. masyitah 5 Disember 2009 1:27 PTG  

Salam
saya 1st time makan jeruk maman ni di rumah MIL terus fall in love. sedapp

relevan 5 Disember 2009 1:30 PTG  

* Koi juga suka Hai..

* Nanti en abu Muaz..kene tanya akak yang kat rumah tu...

* Lapo ni en Yassin..

* Sekeh je pala bibik tu Aida..ada kaa..

* Kawan main letak je lagu ni Finaz..thoo fatt ke AhFatt nama penyanyi ni..

* Wslm DdrFauziah..ye slm perkenalan juge..nama saya Syed Mohd Relevan bin Syed Zachary aLhabshie..Jeruk maman is the best..sesuai untuk dijadikan antibodi..hehe1

Fadh 5 Disember 2009 3:47 PTG  

koi plak makan mamam berulam ke nasik hahaha

seroja jingga 5 Disember 2009 3:51 PTG  

serius ni.mintak resepi.saya memang suka masak..sangat mengiurkan.

izman 5 Disember 2009 4:26 PTG  

rindu betul nak makan jeruk mamam. balik jerantut raye baru ni lupe pulok nak cari.

relevan 5 Disember 2009 4:40 PTG  

* Salam ummu..tak kenal maka tak cinta dengan sayur maman ni..

* Hahaha aok punya selera yang berlainan Fadh...

* Memang sungguh mengiurkan SJ..pandang je giur..hehe!

* Kadang kadang payah nak dapat sayur maman ni Izman..Kena awal masuk paSar tani..

hans 5 Disember 2009 5:28 PTG  

aok jilat sampai ke siku?
koi tak percaya lah
haha

pakcik kordi 5 Disember 2009 8:22 PTG  

peberet koi jugek weh!!jeruk maman bapok sedaknyee!!!!!!weh.....nok!!!!

Hashim Zabidi 5 Disember 2009 9:46 PTG  

Cuba tukar pulak ke Singgang Maman campur daging cincang.
Elok dimakan ibu-ibu dalam pantang.

kalun tak habis jangan dibuang
kabor ke koi, koi mesti datang
licin, bang.

Teratak Murniku 5 Disember 2009 9:47 PTG  

Assalamualaikum, ..favourate saya tuh...

sI tEDI 5 Disember 2009 10:38 PTG  

selalu dengar pasal sayur maman ni.. tp x pernah makan,

x taulah pulak kalau org melaka panggl nama lain!

LIPISLADY 6 Disember 2009 9:05 PG  

Assalamualaikum, huh....sedak tuh, jap lagi nok pegi paso cari maman...buat gulai dengan ayam...tapi tentu tak sama dengan hok dalam gambo tuh, hok dalam dambo tuh nampok special jee..

Lina 7 Disember 2009 3:25 PTG  

sedap sangatlah tu yer... sure tak toleh kiri kanan dah ngadap

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP